Categorieën
Archief 2022

in memoriam

Goede Banneux-vrienden, het is met grote spijt in het hart dat wij hier het overlijden van zuster Myriam Casaert dienen te melden.

Jarenlang trok zuster Myriam met ons mee naar Banneux, zorgde er voor dat wij mooie tekstboekjes hadden om alle vieringen mee te beleven. Ze zorgde voor het koor, de muziek en het aanleren van de liederen en was redacteur van ons viermaandelijks tijdschrift. Ze hielp evenzeer mee aan de verzorging van de bedevaarders. Ook de organisatie van de gebedsnamiddag in februari en de vele foto’s die ze maakte tijdens de bedevaarten waren een deel van haar inzet voor Brugge-Banneux.

Een sterk en goed mens is ons ontvallen. Haar vele talenten zullen we missen. In gebed willen we haar nabij zijn.

Condoleren per post kan via:

Zusters van Liefde

Mellestraat 1

8501 Heule

Condoleren via mail:

Algemeen overste zr. Riet Devriese

riet.devriese@skynet.be

We ontsteken kaarsjes voor de zielenrust van zr. Myriam

20 reacties op “in memoriam”

Mijn oprechte deelneming ! Zo’n flink iemand niet te geloven ! Ik bewaar een warme gedachte aan zuster Myriam ! Altijd vriendelijk altijd een goeie dag altijd een positieve blik! We zullen haar missen !

We zijn zeer verdrietig bij dit zo droevig overlijden van zuster Myriam , een echt voorbeeld op alle gebied. We kunnen het echt nog niet geloven. Maar we bidden vurig tot Heer en vooral tot O. L.Vrouw van Banneux. Wat zullen we haar missen!!!
Hierbij ons diep en oprecht christelijk medeleven!

Ik bied mijn christelijke deelneming bij het overlijden van Zr. Myriam een zeer gewaardeerde persoon die we op vele vlakkken zullen missen , vooral haar gedreven muzikale kennis in de vieringen in Banneux.
Aan de familie en de mede zusters veel sterkte in deze moeilijke periode.

Zr.Myriam ??? Wat een schok dit te moeten vernemen … Zr.Myriam is niet meer… de bezige bij, de kranige vrouw, het luisterend oor, de drijfkracht, de leidraad , het zangtalent en zoveel meer… we gaan u missen maar dragen je mee in ons gebed en ons hart. Want een Banneuxvriendin blijft voor altijd .

Eerwaarde Zuster Myriam…Heb hier geen woorden voor bij dit tragisch nieuws die ik te horen kreeg. We zullen je hart missen alle Banneux vrienden.. Sterkte aan alle zusters,familie en vrienden..Onze christelijke deelneming aan de familie..

Zuster Mirjam je was een gouden persooon voor mij toen ik in mijn rolstoel zat. Rust zacht lieve zuster. D’haenens Miranda D’haenens

Dit hadden we niet zien aankomen!
Nog zo jong… Ik ben sprakeloos…
Zo gedreven, zo’n talent, zoveel inzet.
Veel sterkte aan de familie, de zusters en allen die zuster Myriam hebben gekend. Wij zullen haar zeker missen.

Diep getroffen bij het overlijden van Zuster Myriam, biedt ik de Familie & haar Medezusters mijn oprechte christelijke deelneming aan.

Op de Banneux-bedevaart mochten wij jarenlang bij haar meezingen in het koor. Wij waren haar zeer genegen en zullen haar missen als de bedevaart weer mag doorgaan. Wij zullen haar gedenken in ons gebed
Lutgarde en Maria Nolf

Onze christelijke deelneming bij het droevige overlijden van zuster Myriam. We zijn dankbaar voor alles wat zij deed en betekende. Zuster Myriam stond open voor iedereen, in ’t bijzonder voor personen met extra noden of beperkingen. We zullen haar missen. Francine ,Mieke, Marcel

Ons oprecht medeleven en een woord van troost in deze moeilijke tijd bij dit overlijden van zuster Myriam. Het is een schok vooral als je niet weet dat ze ziek is. Veel moed en kracht aan medezusters, familie en Banneux vrienden

Wat een schok, zo onverwacht voor ons. Onze christelijke deelneming aan de medezusters en familie. Een groot voortrekster en werkkracht voor onze bedevaart is voor eeuwig, veel te vroeg naar onze geliefde Maagd der Armen. Zullen haar nooit vergeten !

Te zijn bij wie er niet meer is.
Heel diep in je gedachten.
Kan de pijn misschien verzachten, en geeft sterkte in het gemis.
Met deze willen wij onze Christelijke deelneming betuigen aan de familie en medezusters bij het heengaan van zuster Myriam. We gaan haar missen.
Veel sterkte toegewenst.
Johan en Claudine
Desplenter-galle.

Onze oprechte deelneming en veel sterkte aan de Familie en de Zusters en iedereen die Zuster Myrian kende. We zullen haar missen.
Lieve & Jonas

Mijn oprechte deelneming bij het te vroeg overlijden van zuster Myriam.
Ze was de voortrekker van de grote groep Banneux-bedevaarders.
We zullen haar zeker missen.
Ik wens de familie en medezuster heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Zuster Myriam… Een zo trouwe medewerkster in Banneux. Een mens wordt er stil van…
Waar is de tijd dat ze de (toen nog kleine) kindjes kwam optrommelen om mee te doen in de vieringen… Waar is de tijd dat we mochten proeven van de broodpudding waarmee ze trakteerde… Waar is de tijd van het samen zeulen met bloemen en ander materiaal… Waar is de tijd van zoveel meer…
We zullen haar zeker missen, maar zijn vooral heel dankbaar om wie ze was en om wat ze deed… We dragen haar, haar familie en haar medezusters mee in ons gebed en hopen dat ze bij elkaar troost mogen vinden bij dit veel te vroege afscheid. Veel sterkte!!!

Neen ik kon het eerst niet geloven ,zo sterke kracht die we verliezen. Mij oprecht christelijke deelneming heel veel sterkte toe gewenst .

Onze oprechte en Christelijke deelneming aan de Zusters, familie en velen die in rouw zijn bij dit verlies van Zuster Myriam. Wij zullen ze blijven herinneren aan de bedevaart naar Banneux waar we ook samen waren met het Bisdom Brugge komende vanuit Nazareth, Gavere, Deinze en Oudenaarde. Het was telkens een blij terugzien in Banneux. We zullen haar blijvend gedenken in ons gebed. Dank aan haar voor de vele mooie momenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site bepruikt cookies. Door verder te gaan op deze site aanvaard je het gebruik van deze cookies.  Meer info