Categorieën
Allerlei

Heiligdom in Banneux helpt mensen in nood!!

De Hospitaliteit (het gastenverblijf) op het Mariale heiligdom in Banneux werd de voorbije week opgevorderd om er mensen in onder te brengen die zwaar getroffen werden door het enorm hevige onweer en de levensbedreigende wateroverlast.

Dit al zeker tot en met 17 september. Dat zegt heel veel over de nood en de omvang van de ramp, aldus de bisschop van Luik Mgr. Jean-Pierre Delville.

Alle reservaties van bedevaarders werden ondertussen tot die tijd opgezegd.

Zoals reeds gezegd: De vijfdaagse bedevaart van Brugge-Banneux werd reeds afgelast; doch nu met deze grote watersnood wordt meteen duidelijk dat onze keuze hiervoor terecht is. Ook al hadden we er vooraf geen weet van.

De Maagd der Armen zorgt voor haar mensen. Zoveel is zeker, en opnieuw bewezen!! Het thema ‘Ik kom het lijden verlichten’ is opnieuw niet te ver gezocht!

10 reacties op “Heiligdom in Banneux helpt mensen in nood!!”

Ik vind dat heel goed voor die mensen ,een mooi gebaar en ondertussen zal O.L.Vrouwke wel een oplossing hebben voor die mensen ,vertrouwen hebben en bidden !

Ik ben in een rusthuis – volg al het nieuws op mijn pc. Ook over de waterramp. Ik heb verschillende jaren in Banneux gewoond, gewerkt….en ik ken de overstroomde straten en huizen goed !!!!! In gedachten en gebed leef ik mee met al die getroffen mensen…..; dit alleen kan ik doen voor hen…. Dank aan het onthaal in de hospitaliteit….
Goede moed en sterkte bij uw hulp !!!!!

Inderdaad! fijn dat de hospitaliteit dient om mensen een dak en menselijke warmte te geven! Solidariteit is meer dan nodig niet alleen materieel maar ook emotioneel!
Chapeau!

Dit is letterlijk de vervulling van de boodschap van de Maagd der Armen: Ik kom het lijden verzachten.. Ik hoop dat de getroffenen vertrouwen ontwikkelen in de instanties die voor hen zorgen… Het is goed dat zij dichtbij hun ’thuis’ kunnen verblijven.
Voor de mensen van de hospitaliteit heb ik alle waardering. Ik hoop dat hun openheid hen sterkt.

Waar kan men beter verblijven als men in nood verkeerd, dan in de liefdevolle beschermende nabijheid van Moeder Maria? Moge het verblijf op deze gezegende plaats hen sterken om de moeilijkheden die ze nu ondervinden een plaats te geven en een oplossing te vinden in deze materiele nood.

Wat een geluk dat de hospitaliteit de mensen hun leed een beetje kan verzachten.Ik ben er zeker van dat de H.Maria al het mogelijke zal doen om die mensen te helpen en gelukkig hebben ze nu toch een onderdak gevonden in de hoop dat alles weer goed komt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site bepruikt cookies. Door verder te gaan op deze site aanvaard je het gebruik van deze cookies.  Meer info