Categorieën
Archief 2023

Dag 3

Zondag 20 augustus

Op deze feestelijke zondag was er de internationale eucharistieviering met priester Chris als voorganger. Eén van de grote momenten is deze viering is telkenjare de zo bijzondere kaarsenofferande.

220 Eendagsbedevaarders uit West-Vlaanderen en een 30-tal uit oost-Vlaanderen kwamen onze bedevaart op deze mooie zonnige zondag vervoegen. Voor hen was er in de namiddag ook een Mariale bezinning voorzien.

In de namiddag om 15.00 uur was er opnieuw het Lof met ziekenzegening. Een prachtig sacraal moment dat veel emoties losweekt!

Bij de avondwijding was er eerst het huldigingsmoment van de medewerkers die dit jaar voor de 5de keer (zilver) of voor de 15de keer (goud) met ons meetrekken naar Banneux om er het beste van zichzelf te geven. De avondbezinning zelf stond dan weer in het teken van de Geest.

De Heilige Geest
is God die in ons leeft
als wij hem laten leven.
Is God die in ons liefde is
als wij ons laten beminnen.
Is God die in ons vrede is
als wij Hem toelaten.

Hij waait in ons
als een wind, 
als adem van leven.
Hij stuwt ons voort
om er te zijn voor anderen
opdat alles wat wij doen
zijn liefde uitademt.

           Leeft die Geest nog in ons?

Of is de wind wat gaan liggen?
Misschien vinden we inspiratie bij Maria…

5 reacties op “Dag 3”

Vorig jaar hebben wij ons wij aangesloten bij jullie grote Banneux Familie tijdens het Tridium. Gisteravond zijn wij thuisgekomen van 2 dagen Banneux en konden wij weerom ervaren hoe gastvrij iedereen is. En dat is aangenaam. Elke viering was terug speciaal en vooral de kaarsjes processie was indrukwekkend en met ook kippevel momenten. Wij hebben dan ook beslist om volgend jaar mee te komen helpen voor het Tridium. Wij zijn ook al medewerkers voor het Tridium Oost-Vlaanderen. Ik ben een Westvlaming en dat is nog meer een reden om aan te sluiten bij jullie.
Met een vriendelijke groet en geniet nog van de dagen in Banneux ook voor de mensen die thuis de blog lezen. Voor jullie branden er kaarsjes en de gebeden zijn ook voor jullie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site bepruikt cookies. Door verder te gaan op deze site aanvaard je het gebruik van deze cookies.  Meer info