Categorieën
Archief 2023

Dag 5

Dinsdag 22 augustus

Aan alle mooie liedjes komt een eind; aan een mooie bedevaart komt onvermijdelijk ook een eind.

Op deze vijfde en laatste dag van onze Banneux-bedevaart mochten wij het feest vieren van ‘Maria, Koningin van de hemel.’ Dit klonk reeds door in het ochtendgebed, maar onze afscheidseucharistie stond geheel in het teken van dit feest!

Aan het slot van de eucharistie was er opnieuw de tocht naar de bron en het kleine kapelletje, als teken dat wij onze bedevaart wilden afronden met een afscheidsgroet aan moeder Maria, Onze-Lieve-Vrouw, Maagd der Armen.

Heer God, 

Gij hebt Maria uitverkoren

om voor ons allen moeder en koningin te zijn.

Verleen genadig dat wij vertrouwen op haar voorspraak

en in uw koninkrijk de heerlijkheid bereiken 

die Gij uw kinderen hebt toebedacht. 

Amen

Na het middagmaal was het de tijd om uitgebreid afscheid te nemen.

Langs deze weg een hartelijke dankjewel aan allen die er bij waren en het allemaal persoonlijk meegemaakt hebben: de mooie vieringen , de activiteiten, de vriendschappen, en nog zo veel meer!!

Eveneens een superdankjewel aan allen die dagelijks deze blogberichten gevolgd hebben en eventueel ook een reactie geplaatst hebben!!

7 reacties op “Dag 5”

Weerom hebben we een schitterend verblijf gehad in Banneux! Het bestuur en de medewerkers hebben gezorgd dat we konden genieten van een zonovergoten bedevaart! Al viel de busreis wat minder mee (panne), toch was er een vriendelijke verrassing aan verbonden! Terwijl we 3 uur moesten wachten, om de terugreis weer aan te vatten, genoten we van de zon en de vriendelijke aanbieding van spijs en drank! Een jonge vrouw, die voorbij reed terwijl we buiten zaten te wachten, was naar een winkel geweest en bracht ons liters water en wafels! Van de garage waar we stonden mochten we het toilet gebruiken en kregen we ook liters water en een grote volle doos koekjes! Zijn er nog mensen met een goed hart? JA! Daarom moet je op bedevaart gaan naar Banneux! Dank U bestuur, dank U vrijwillige medewerkers en dank U alle bedevaarders! Tot volgend jaar!

Ik heb duizend woorden van dank toen de bus in panne stond en wij uren moesten wachten op een andere bus
DANK aan de firma Vitrerie Duchaine waar we gebruik mochten maken van het toilet, onze flessen met water mochten vullen en getrakteerd werden op koekjes en snoep, ook voor het bekken met water om ons te verfrissen
DANK aan de wegenwachter die bij ons bleef
DANK aan de medewerkers voor het begeleiden van de bedevaarders naar het toilet, het overplaatsen van mensen en bagage van de ene bus op de andere, voor hun geduld en sereniteit
DANK aan de vriendelijke mevrouw die ons kwam verrassen met liters water, bekers, ijsblokken en wafels
DANK aan alle medereizigers voor hun geduld
DANK tenslotte aan O.L.Vrouw va Banneux voor de goede afloop

Bedankt aan het bestuur voor het mogen deelnemen aan de medewerkers-bijeenkomst gisteren in Ruiselede! Zo hebben we veel mensen terug kunnen ontmoeten na onze bedevaart! Jammer dat we wat vroeger zijn huiswaarts gekeerd, maar het slechte weer zat daar een beetje voor tussen! Mijn vrouw helpt mij, om de rolstoel en haar rollator in de auto te plaatsen en met die regen is dat niet zo aangenaam! Sorry!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site bepruikt cookies. Door verder te gaan op deze site aanvaard je het gebruik van deze cookies.  Meer info