Categorieën
Archief 2024

Zaterdag 2 maart

Op deze dag, zaterdag 2 maart, gedenken we de achtste en laatste verschijning van Onze-Lieve-Vrouw aan Mariette Beco in Banneux. Ze sprak er toen de legendarische woorden: “Ik ben de Moeder van de Verlosser, Moeder van God. Bid veel. Vaarwel”.

Ondertussen is dit bijzondere gebeuren 91 jaar geleden, en vieren we dit jaar (2024) de 75ste verjaardag van de erkenning van de verschijningen.

Ook op deze dag, 2 maart, vieren we de feestdag van de Zalige Karel de Goede, graaf van Vlaanderen en martelaar, bijpatroon van het bisdom Brugge en van België. Het feit dat hij op milde wijze én zijn persoon, én zijn gezag én zijn bezittingen aan de “armen” besteedde, maakt van hem een heilige die past naast de ‘Maagd der Armen’. Hij wordt trouwens, in zijn litanie, aanroepen als ‘Vader der Armen.’ 20 Jaar na de verschijningen in Banneux is men gestart met het bouwen van de kapel van Karel de Goede. Inwijding van de kapel op 5 mei 1954.

Twee maart was ook de geboortedag van Mej. Marie-Josephe Paret, secretaris van de ziekenapostolaat Brugge-Banneux. Zij had een diepe godsvrucht tot de Maagd der Armen, die de laatste maal in Banneux verscheen op haar geboortedag. Onafgebroken stond zij in dienst van de ziekenbedevaart Brugge-Banneux. Mej. Paret overleed op 4 maart 1977.

6 reacties op “Zaterdag 2 maart”

Dankbaar dat Mariette Beco trouw bleef aan de verschijningen van O.-.L.-Vrouw van Banneux en dat aan het appél gevolg gegeven is met het bedevaartsoord . Laten we de liefdevolle opdracht “bid veel” van O.-L.-Vrouw, verder toepassen. Moge ons hart ons steeds tot gebed aanzetten om het lijden op de wereld te helpen verzachten.
Het is een verjaardag om even stil te kunnen staan bij de mooie getuigenissen van Mariette bij de verschijning van O.-L.-Vrouw. Dank u voor uw mooie verwijzingen in deze blog.

Een mooie Verjaardag om niet vlug te vergeten, ik zie er naar uit om te komen in Augustus voor de 5 daagse om weer samen te zijn met de Maagd der armen en ook om hopelijk iedereen te kunnen weer zien die elk jaar samen komen het is altijd een mooi weerzien en 5 dagen om weer tot rust te komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site bepruikt cookies. Door verder te gaan op deze site aanvaard je het gebruik van deze cookies.  Meer info